έπεα επί άμμου 2/1/09

73 σχόλια:

Ignis είπε...

Εκλεκτή Νανά
Σε ευχαριστώ για τον Μάιο
Σου εύχομαι πάντα Μαΐους αναγέννησης και ευφορίας.
Σε ευχαριστώ που υπάρχεις, που υπάρχουν ακόμα άτομα σαν κι εσένα, τόσο γενναιόδωρα σε τόσο φιλάργυρους καιρούς

Έχω πολλή απόσταση ως να επανακάμψω στο διαδίκτυο και δεν ξέρω αν θέλω να την διανύσω. Αλλά αν ποτέ ξανά το κάνω, η άμμος σου είναι ανθοστόλιστος Κήπος και δεν θα υπάρξει καλύτερος τόπος από αυτόν.

Με πολλή αγάπη, ποδαρικό (!) στην πρώτη ενότητα σχολίων της νέας χρονιάς, να είστε όλοι καλά, πάντα καλά υγιείς και σωματικά και ψυχικά, και ό,τι δίνετε να λαμβάνετε. (δεν ξέρω καλύτερη ευχή, την ίδια εύχομαι κάτι χρόνια δίχως να με απελπίζουν τα πιθανά αποτελέσματα)

meril είπε...

Γλυκιά μου
έτσι και αρχίσω να μετρώ τα δώρα που μας έχεις κάνει μάλλον θα χάσω το λογαριασμό
κι αυτό που με χαροποιεί πιο πολύ είναι που νοιώθω το πρόσωπό σου φωτεινό και τα δάχτυλά σου μαγικά να ετοιμάζουν τά περιτυλίγματα
κι έχεις κιένα σκανταλιάρικο ύφος....
μα ο Ιούλιος είναι ο μήνας μου (γνώση ή όμορφη σύμπτωση;)

Για το κουίζ είμαι ακόμα πολύ κουρασμένη (προσέχεις πως πάω να στρίψω και ουχί δια του αρραβώνος;)
θα.... το...μελετήσω..... και ....βλέπουμε

Ευχές Ευχές Ευχές

Ανώνυμος είπε...

Άρης Δικταίος,αγαπητή και παιχνιδιάρα Νανά!!

Πολλά πολλά φιλιά!!

onlysand είπε...

IGNIS, MERIL, ΑΡΙΑΔΝΗ :)

τρία σπάνια λουλούδια
φύτρωσαν στην άμμο μας
πώς να τα υποδεχθώ
παρά μόνο με τραγούδια* !

Με έχετε εκπλήξει, μαγέψει, μου χαρίσατε το πρώτο χαμόγελο του 2009! :)))

Θα επανέλθωωω !!!

*Σας χαρίζω προς το παρόν το τραγούδι που ακούτε τώρα στον 'φλοίσβο' - φρέσκο και πρωτοχρονιάτικο σαν ευχή, να δούμε κάποτε τον Κόσμο μας υπέροχο!

Ανώνυμος είπε...

Όμορφα πράγματα, Νανά

σαν μας "εκθέτεις" την ευγενική σου ψυχή και τα ταξίδια της!

Να ξαναπώ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ Χρονιά για όλο τον κόσμο, ευχές ιδιαίτερες στις τρεις Ωραίες Κυρίες που σου έκαναν "ποδαρικό" :)

Χρόνια Πολλά και Αισιόδοξα σε όλους τους συνταξιδιώτες - να είστε καλά!

Υ/Γ. Νανά, είναι η δεύτερη φορά που γράφω, το πρώτο δεν το έβγαλε - αν... εμφανιστεί αργότερα, σβήσε το

meril είπε...

Eύρηκα άπαντας!

Ααχ.... τι ωραία
Μεταξύ μας βέβαια το ψαξα αλλά είχε πλάκα....

Ευχαριστώ γι' αυτό
και που μου διάλεξες αυτόν που ήθελα (μα δεν είναι μόνος αυτός αγαπημένος εσύ π.χ. τι είσαι; και δεν σε πειράζω καθόλου...)

Αλλά δεν θα μαρτυρήσω τίποτα ακόμα
Αλήθεια τι κερδίζω;

akb8862 είπε...

Λοιπόν χαιρετώ κατ` αρχάς & με διάπυρες & πάλι ευχές για το Νέο έτος όλη ετούτη την χειμερινή αμμοφλοίσβια Σύναξη μας, όσους έως τώρα έχουν συναχθεί ,τους προλαλήσαντες δηλ,& όσους θα λάβουν το λόγο εδώ μετά από μένα.

Προσπαθώ να κάνω οικονομία λόγων,να μη ζαλίζω κόσμο, μα το σκασμένο το στόμα μου φραγή δεν έχει! Κλείνει ετούτη η παρένθεση!

Ακόμα στο γιαχού Νανά δεν μπόρεσα να μπω. Μόλις έφυγε ο νονός του γιου μου ( ήρθε οικογενειακώς από Λάρισα & τους ξεπροβόδισα προ 20 λεπτών. Περάσαμε μπόμπα!). Έως τις 20.30 ( θα προκάνω...) πρέπει να τρέξω σε εφημερεύον Φαρμακείο ( γιατί μετά είναι τα διανυκτερεύοντα & άντε να τα βρεις...) να πάρω 1 φάρμακο. Με ειδοποίησαν από Νοσοκ ,όπου είναι αδελφός πως λόγω των αργιών δεν μπορούν να το βρουν & ότι μόνο ώς αύριο μεσημέρι έχουν να τον καλύψουν...Νοσοκομεία στο Ευρωπαϊκό Ελληνιστάν είναι τι να κάνουμε θα γίνει & αυτό! Να ναι ευλογημένο, που λεν & οι Αγ. Πατέρες.

Ελπίζω να βρω & χρόνο να απαντήσω σε σχόλια που ανάρτησα στα μπλογκς μου αλλά δεν απάντησα ακόμη! & το gmail έχει ανάλογο πρόβλ. Δηλ όταν σου κάνω -εδώ σε σένα συμβαίνει αυτό & μόνον- ένα σχόλιο πρώτα μου ρχεται "Mailer Demon " ( = "Ηλεκτρονικός Τρισκατάρατος" έτσι το μεταφράζω εγώ,αν δεν το γραψα καλά αγγλιστί σόρυ) για το συγκεκριμένο σχόλιο & μετά μου ρχεται το σχόλιο κανονικά.

Θεία Χάρις επενεργεί μάλλον & λέει στον Μεγάλο μας Αδελφό : κάνε μια εξαίρεση για τούτα τα καλά παιδιά...& μετά εκείνος μας σπλαχνίζεται...Να ναι καλά τον ευγνωμονώ! Να ναι ευλογημένο & αυτό!

Αχ,Νανά! Τρελάθηκα ακούγοντας Λ. Άρμστρονκ στο πλει λίστ σου με τραγούδι που πολύ σύντομα θέλω να βάλω να παίξει σε βίντεο στο δικό μου μπλογκ!!! Τι θα γίνει με τούτη την ευλογημένη μας τηλεπάθεια!

Όλα ευλογημένα ,διότι ο Μέγας Διδάξας είναι Ο Εφραίμ & σύγχρονη εποποιία μας, η Κατά Θεόδωρον Εφραιμιάδα !

Νανά ,κάπου να τα καταγραφεις αυτά τώρα & μη γελάς! Σε βλέπω!


Λοιπόν ,σε ευχαριστώ που με έβαλες στον Ιανουάριο αν & κατά τον εκτός Νετ κόσμον είμαι Νικηφόρος & ανήκω στον Φλεβάρη ( καθότι γιορτάζω 9 Φεβ.) Τον Φλεβάρη δεν τον πάω ούτε με σφαίρες. Είναι μήνας πάντα χαλάρωσης & "δε βαριέσαι" για μένα. Αλλά & γιατί οι πάντες ξεχνούν να μου πουν χρόνια πολλά! ( Αν το ξεχάσετε την βάψατε!).Επανέρχομαι στον Ιανουάριο! Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου φέτος που ξαναλάτρεψα το χιόνι & το κρύο μετά το 85-86 που εγκαταβίωνα εν Ελβετία.

Πω πω! Τώρα ακούω από πλει λίστ σου Μοντάν! "Dans la nuit froide de ` oubli" ( ="στην παγερή της λήθης τη νυχτιά...") . Τώρα ,Νανά,μ` έστειλες!Να σαι καλά!

Πάω στα ποιήματα που μέσω Χάρου ( έτσι λέω το Z-share εγώ! ) είπες να διαβάσουμε. Δεν τα βάζεις βρε γλυκιά μου εδώ! Δεν μπόρεσα να τα νταουλοουντιάσω!Και δεν είδα τίποτε ετός τούτων : βγήκαν πολ αναδυόμενα πονηρού περιεχομένου. 'Ενα εξ αυτών έλεγε : Γυμνή απεικόνιση στο κ/τ σας...

Η βιολογική μου ηλικία ( μέσα μου λέω 25άρης!) είναι τέτοια που από τέτοια έστω & με ελαφρά επακούμβηση οφθαλμών ( & όχι μόνον...) έχω γευτεί όλων των βασικών χρωμάτων της γης & δη εν Ελβετία που είναι & πολυεθνές ομοσπ. Κράτος...
Είμαι που είμαι κατά Γ. Πεντζίκη "πόρνος Χριστιανός" ,μην κολαστώ κι άλλο! Να τα βάλεις εδώ στα σχόλια πληζ. & Και σε θενκουβεριματσιάζω ( που ηχητικά έχει & το ματς μουτς του ελλ. ασπασμού)...

Να ναι ευλογημένα όλα τα παραπάνω μέρες που είναι κατά το κατά Θεόδωρον Καινόν Ευαγγέλιον!

Τώρα αν δώσει η οικοδέσποινα την άδεια & θα κρατάτε τις κοιλιές σας από το γέλιο...θα σας ζωγραφίσω χωρίς να λέω τι έπαθε η τελευταία μαύρη καμαριέρα που κατά ΛΑΘΟΣ της με βρήκε στον μπάνιο του ξενοδοχείου & εντός του δωματίου μου να κάνω μπάνιο.

Έχω πριν είχα βάλει απ` έξω την ταμπέλα " do not disturb" . Άρα εγώ δεν disturb, αλλά αυτή! Και έφυγε μετά κακήν κακώς ως disturbed τω πνεύματι...Να το πα κιόλας. Άσε Νανά μην δίνεις άδεια το ευλόγησα εγώ & βγαίνει στον αέρα. Αν δεν σου αρέσει το διαγράφεις όλο τούτο το σχόλιο.

Φιλούθκια στη Σύναξή μας. Πάω για Φαρμακείο! Θα προκάνω σίγουρα.

onlysand είπε...

IGNIS! :)

δεν φαντάζεσαι πόσο χάρηκα για το 'ποδαρικό' σου, ευγενικό παιδί! :)

πάντα εσύ, η γνωστή, μεγάλη καρδιά, με όμορφο πείσμα αμετανόητης Αγάπης, να μη "σε απελπίζουν τα πιθανά αποτελέσματα" !
εσύ ξέρεις καλύτερα απ' όλους μας, πως ο άνθρωπος πρέπει να δίνει για να γίνεται πλουσιότερος. Όποιος δεν δίνει, απλώς υφίσταται την ανάγκη.
εξάλλου, από την τέφρα του παλιού 'χρόνου' κι όσα αυτός 'έκαψε', προκύπτει η (Ανα)γέννηση του Νέου

Και, για το καλαίσθητο μπλογκ σου: ω, τι συγκινητική ομορφιά η 'μετάλλαξη' : το ζουμπούλι το μαβί να μεταμορφώνεται σε φρέσκο κατάλευκο κρίνο !

Όση απόσταση κι αν έχεις να διανύσεις, εμείς θα σε περιμένουμε!

onlysand είπε...

MERILou :)

τα βρήκες όλα, βρε ...ψαχτήρι;...! :)))

Μα, εκεί έγκειται το παιχνίδι : να περιπλανηθούμε σε ομορφιές παυσίλυπες και 'αντι-βιοτικές' για να θωρακιστούμε απέναντι στα επερχόμενα δεινά και τις αναπότρεπτες ασχήμιες...

(καλά κάνεις και δεν τα ...μαρτυράς - ακόμη!;)

Ε, λοιπόν, ναι : δεν είναι γνώση, είναι "όμορφη σύμπτωση" - και μ' αρέσει πιο πολύ αυτό! ;)

και, σωστά με 'νιώθεις', όταν σας ετοιμάζω δωράκια-εκπληξούλες : χαμογελώ, έστω και από μέσα μου, και δεν κρατιέμαι απ' τη χαρά να σας τα χαρίσω! :)


Με την ευκαιρία να πω: δεν διάλεξα τους μήνες που σας 'χάρισα' - η αλφαβητική σειρά ήταν το αντικειμενικό μου κριτήριο. Τα ποιήματα, ναι, τα διάλεξα σύμφωνα με όσα ...μαντεύω για σας - ύστερα από τόσα χρόνια 'συναναστροφής' :)

onlysand είπε...

@ ΑΡΙΑΔΝΗ :)

αμ, για σένα, τι να πω; ποιήτρια των ποιητών;! άκου... "Δικταίος", έτσι στην 'ψύχρα'!...
καλά, ε; έκπληξη πρώτου μεγέθους! πολύ το χάρηκα ;)

φιλιά πολλάαα


@ ERASER :)

κι εγώ σου εύχομαι να μη χάσεις ποτέ την ευαισθησία και το χιούμορ σου

"ΚΑΛΥΤΕΡΗ Χρονιά για όλο τον κόσμο" - τα περιέχει ΟΛΑ!

onlysand είπε...

ΑΛΕΞ :)

και, γιατί, παρακαλώ, να μην κάνεις εσύ τη δουλειά; εδώ είναι τα σχόλια, εδώ και τα σενάρια! Πιο εύκολα νομίζω ότι θα τα καταφέρεις εσύ να τα συγκεντρώσεις σ' ένα filάκι (ώσπου να γίνουνε ...βιβλίο! ;)

όπως βλέπω, καμιά δεκαριά φίλοι και περαστικοί το έχουν ήδη ...νταουνλοουντιάσει! χαχα
δεν έχεις κάνει φραγή στα αναδυόμενα παράθυρα; πάτα skip the ad (ν' αποφύγεις τη διαφήμιση, δηλ.), μετά download, και Click here to start your download - σε λιγότερο από 1 λεπτό, είναι στην 'επιφάνεια εργασίας' σου, voila!

Aν μας έκανε τη χάρη το γιαχού ν' ανοίξει τα μέιλ μας, θα σου το έστελνα συνημμένο. Αλλά, εδώ μου λες ότι δεν μπορείς να το ανοίξεις!... \
πάντως, η ειδοποίηση γι' αυτό το τελευταίο σου σχόλιο ΗΡΘΕ!
αντίθετα, του eraser και το 2ο της meril δεν έφτασαν ποτέ...

καλά, αν εξακολουθεί το πρόβλημα, θα φέρω τα αποσπάσματα εδώ στα σχόλια.

Να πω εδώ σε όσους μας διαβάζουν, ότι από χθες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που δεν μπορώ να εξηγήσω, το γιαχού δεν μου φέρνει κανένα μέιλ (μη νομίζετε ότι δεν σας απαντώ)

Όμορφο βράδυ σε όλους σας και καλό ξημέρωμα ! :)

ερμία είπε...

.."τότες θαρρώ θάμαι άξιος πια να κάτσω στο σκαμνί του
σάμπως καβάλλα στα πλατάνια τ' Aη-Διονύση
και θα τινάξω απ' τους ώμους μου τα δύσκολα πράματα
όπως τινάζω τούτη τη μικρούλα αράχνη που αχνοσεργιανά στο χέρι μου
κι ούτε που θα κρυώνω λέω καθόλου το χειμώνα."
ε- Ρίτσος!!
και είναι πιό συγκινητικό γιατί είναι απο το βιβλίο που "κληρονόμησα" απο τον πατέρα μου (ημερολόγια εξορίας) μαζί με την εαρινή συμφωνία..
για να παραφράσω ένα άλλο απόσπασμα,δεν γράφεις "με λέξεις,όλο με κίτρινα κρινάκια"..
σ΄ευχαριστώ πολύ-πολύ για όλες σου τις λέξεις που χαμογελάνε και ζεσταίνουν!

ευχές-πολλές σε όλους :-)

Ανώνυμος είπε...

Καλή μέρα, Νανά & φίλοι/ες

υπέροχη και πολύ πρωτότυπη η ιδέα των ποιητών στο Ημερολόγιο του 09!
Κάθε φορά λέω, τι άλλο θα σκαρφιστεί η όμορφη Οικοδέσποινα της "Άμμου" μας, και πάντα με εκπλήσσεις τόσο ευχάριστα!

Αν μου επιτρέπεις, Νανά, το μόνο ποίημα που αναγνώρισα εγώ, είναι το αφιερωμένο στην Ignis: ο αγαπημένος Ελύτης!

Καλό Σ/Κ σε όλους, με ζεστά αισθήματα
και εξαίσιες ιδέες :)

onlysand είπε...

ΕΡΜΙΑ :)

Χρωματιστή, και μες απ’ τη συγκίνηση
... ... ... ... ... ...

Οι τελείτσες σημαίνουν ότι κάθομαι και φαντάζομαι τη σκηνή... τις σκηνές... της εξορίας, της ‘παράδοσης’ του βιβλίου απ’ τον πατέρα...

Ε, ναι: καμιά φορά, οι λέξεις δεν φτάνουν˙ πρέπει να ‘γίνονται κίτρινα κρινάκια’...

Φιλιά και αγάπη σού στέλνω με την ευωδιά τους :)

onlysand είπε...

FYLLαράκι :)

σ' ευχαριστώ και πάλι για τα όμορφα λόγια σου - να, βγήκε ήλιος, αλήθεια λέω!

ναι, κι εμένα μ' άρεσε η ιδέα όταν με επισκέφθηκε (προ μηνός περίπου... ;)

Ωραία πάμε, ε;! Λοιπόν: ανακεφαλαίωση - ως τώρα:

Φεβρουάριος = Δικταίος
Απρίλιος = Ρίτσος
Μάιος = Ελύτης

άσε που η Μerilou τα ξέρει όλα και δεν τα ...μαρτυράει!... ;)


Επαναλαμβάνω: οι μήνες υποδέχονται τα ονόματά σας αυστηρά κατ' αλφαβητική σειρά. Τους στίχους, ναι, τους διάλεξα κατά "την ψυχολογία των φίλων" (όπως είπε ένα άλλο φυλλαράκι :)

onlysand είπε...

Επειδή κι άλλοι φίλοι έστειλαν μέιλ με ...δυσκολίες στο κατέβασμα από το zShare (περίεργο, για μένα είναι το πιο εύκολο - ως τώρα! μην πω μεγάλο λόγο...;)

παραθέτω εδώ τους άλλους 9 μήνες με τους ποιητές τους:

Ιανουάριος -

Στην πλάση, από της θάλασσας τη μάνητα
ως τον τριγμό του σαρακιού,
κι απ' το βουνό ως το χνούδι,
και μέσα στα βουβά και μέσ' στ' ασίγητα,
στα πάντα δυσκολόβρετο κοιμάται ένα τραγούδι.

Μάρτιος -

Χωρίς τη μαθηματική τάξη, δεν στέκει
τίποτε: Προπαντός ένα ποίημα.
Κι ευτυχώς ότι μ’ έκανε η μοίρα μου
γνώστη των μουσικών αριθμών,
ότι κρέμασε μίαν αχτίνα επί πλέον
το άστρο της ημέρας στην όρασή μου

Ιούνιος -

Εμείς γι’ αυτά τα λίγα
κι απλά πράγματα πολεμάμε
για να μπορούμε να ’χουμε μία πόρτα,
έν’ άστρο, ένα σκαμνί
ένα χαρούμενο δρόμο το πρωί
ένα ήρεμο όνειρο το βράδι.

;) Ιούλιος -

Μα εσύ που γνώρισες τη χάρη της πέτρας
πάνω στο θαλασσόδαρτο βράχο
το βράδυ που έπεσε η γαλήνη
άκουσες από μακριά την ανθρώπινη φωνή
της μοναξιάς και της σιωπής
μέσα στο κορμί σου.

Αύγουστος -

Όσα λουλούδια υπάρχουν, το καλοκαίρι ανθίζουν
αλλά με την χαρά μας πάντα δεν μένουνε˙
αυτά οπού ευφραίνουν, αυτά πικραίνουνε•
Κι απ’ όλα τα λουλούδια του κάμπου φαίνεται
η νεότης πιο ωραία.

Σεπτέμβριος -

Πάλε ξυπνάει της άνοιξης τ’ αγέρι
στην πλάση μυστικής αγάπης γλύκα,
σαν νύφ’ η γη, πο ’χει άμετρα άνθη προίκα,
λάμπει ενώ σβηέται της αυγής τ’ αστέρι

Οκτώβριος -

Ο άνθρωπος που εισόρμησε πια στην απώτερη θλίψη
με δίχως έστω ένα τριαντάφυλλο
ανέκαθεν ήξερε την άσωστη κατάσταση: πως είμαστε
καθημαγμένοι ερασιτέχνες του Πραγματικού
μ’ ένα μυστήριο που βεβηλώνει τη διάνοια

Νοέμβριος -

Όπου τρέμουσιν άπειρα
τα φώτα της νυκτός,
εκεί υψηλά πλατύνεται
ο γαλαξίας και χύνει
δρόσου σταγόνας.

Δεκέμβριος –

Μια νεραντζιά στου φεγγαριού τους χιονισμένους κάμπους
και το μαγνάδι μιας βραδιάς να ξεδιπλώσω μπροστά σου
με τον Αντάρη κόκκινο να τραγουδάει τα νιάτα
με το Ποτάμι τ’ Ουρανού να χύνεται στον Αύγουστο
και με τ’ Αστέρι του Βοριά να κλαίει και να παγώνει


Πολλοί μείνανε, ε;... Άντε, δουλέψτε! μην έρθει το Ντινούλι και σας τα ...μαρτυρήσει όλα - μας παρακολουθεί!... ;)

Απόψε θ' 'ανέβει' ένα επείγον - αλλά το κουίζ συνεχίζεται!

akb8862 είπε...

Νανά ,αδελφούλα! Επείγομαι διότι επίκειται μπουζουκοκατάνυξη απόψε έως πρωίας ( δες νέα ανάρτησή μου σε β! μπλογκ μου...).

Λόγω του παραπάνω γεγονότος δεν προφταίνω να δω ακόμη τα ποίηματα. Κοίτα & να πρόφταινα & να μην τα ξερα αν γκούγκλιαζα εντός εισαγωγικών έναν στίχο τους θα βρισκα αμέσως σε ποιον ανήκουν!

Τι με πέρασες! Εγώ είμαι ανθυποπροχώ! Προχω είναι ο Ρητέρν , Υποπροχώ εσύ & έπομαι εγώ. Τα λέω σωστά;

Στο γιαχού δεν πρόκανα ακόμη να μπω. Είναι τίγκα στο προωθημένο μέιλ το οποίο & αβλεπί θα διαγραφεί , διότι ενώ παρακάλεσα να μη με αγχώνουν με τέτοια κάποιοι συνεχίζουν... Οπότε ,όποτε μπω θα απαντηθούν αυτά που χρήζουν απαντήσεως & τα άλλα αβλεπί στον κάδο αχρήστων. Αν κάποιοι είναι αργόσχολοι εγώ δεν είμαι πια & θέλω & χρόνο δικό μου. Χαίρομαι να δέχομαι & να απαντώ μόνο σε μέιλς που όντως έχουν κάτι να πουν ,καθώς & σε οποιοδήποτε συνημμένο που έχει σχέση με ψήφισμα αλληλεγγύης & συμπαράστασης σε συνάθρωπο κλπ. Εκεί δεν θα πω ποτέ όχι.

'Εχω έναν φίλο που μπορεί να μου στείλει & 20 SMS τη μέρα...Αλλο πάλι & τούτο. Εχει 7 παιδια. Οκ. Όταν τα σπερνε δεν ήξερε τι έκανε;Εγώ δηλ. που έχω μόνο τρία γιατί να ακούω τα ζόρια του σε καθημερινή βάση & αν δεν απαντήσω & σε 1 SMS,να μου τηλ/νει & να μου ζητά & εξηγήσεις από πάνω!

Ενώ κατά μέσω όρο στη σύνδεση μου πλήρωνα 35 ευρω το μήνα ,τον περασμένο μήνα πλήρωσα 65 & τώρα 85 μου ρθε προχθές ο λογαριασμός. Το κ/τ πλέον ειναι στο σπίτι κλειστό & όποιος τραβάει τόσο ζόρι να μου μιλήσει ας πληρώσει αυτός & γω τον ακούω. Γιατί μια ζωή είμαι το "κυτίον" των ξένων πόνων & όσες φορές τόλμησα να πω σε "φίλο" κοίτα τι μου συνέβη η κλασική απάντηση ειναι" και τι ειναι αυτό! Εγώ να δεις τι έπαθα" & το στόμα μου κλείνει & αντί να πω τον πόνο μου ακούω τον πόνο του άλλου τη στιγμή που εγώ μπορεί να καίγομαι...

Τεσπα. Όλα αυτά κάποια στιγμή θα ειπωθούν σε ποστ μου με τίτλο " ΦΙΛΙΑ & ΕΥΘΥΝΗ" ,όπου ντόμπρα & σταράτα & χωρίς να θίγω κανέναν θα πω πέντε πράγματα ,γιατί σε μένα συμβαίνει πάντα το "φαίνεσθαι" να συμπίπτει με το "είναι" & όποιος με δει με το παραμορφωτικό γυαλί του Νετ,καλά θα κάνει να πάω σε άλλο κατάστημα. Το δικό μου θα πουλά στο εξής πολύ ακριβά....

Αδελφούλα μόλις είδα στο προφάιλ σου τους "Συνειρμούς" & έναν εγκιβωτισμό άλλων μπλογκς...Δεν με ειδοποίησες! Και ξέρεις είμαι & γκαβό! Αλλά σε αγαπώ τόσο που δεν θα επιβάλω επιτίμιο !
Να ναι ευλογημένο!

Δεν σου άρεσε & τόσο η μυστική συνταγή μου για μπιφτέκια & ρολό με κιμά! Αντε καλά . Να ναι ευλογημένο & αυτό! Ούτε μισό μπιφτέκι βρε δε θα σου στείλω!Καλά να πάθεις.

Τι σου είπα εγώ; Δώσε τα ποιήματα στα σχόλια γιατί με τον "Χάρο" δουλειά δεν γίνεται! Άρχισες να μου λες να αποκλείσω αναδυόμενα κλπ. Μετά σου τον κι άλλοι & τα δωσες.

Τρίτη φορά που με " πονάς" γιατί δεν με ακούς καλά. Την πρώτη κάτι σου πα & με δικαίωσε όταν άτομο καπηλεύτηκε στίχους σου στο Νέτ. Μετά κάτι σου πα να προσέχεις κλπ & να κρατάς αποστάσεις & προσφάτως για την απεριόριστη καλοσύνη σου ...εισέπραξες ΟΦΙΟΥΧΑ χολή,αντί για "ευχαριστώ"... Να γιατί "πονώ" γιατί είσαι ψυχούλα καλή &άδολη & ξέρω πως θα πονέσεις & πονω πριν από σένα για σένα ,ΟΠΩΣ & ΣΥ για ΜΕΝΑ.

Δεν θέλω να σε αδικήσω όμως, γιατί δυστυχώς & γω έτσι λειτουργώ. Δεν να δω με τα ίδια μου τα μάτια αν όντως θα σπάσω & γω τα μούτρα μου.

Και σε αυτό το "ζην επικινδύνως" , βρε και σε αυτό, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ !!!

Πώς να μην σε αγαπώ κατά Χριστόν ΠΑΝΤΑ !!!

Οσο για τα σενάρια μου θα πρότεινα κάτι άλλο & όσοι πιστοί της Αμμοφλοίσβιας ετούτης Σύναξης προσέλθετε ,αφού πρώτα δώσει άδεια η οικοδέσποινα & πει "να ναι ευλογημένο" . Οταν το πει θα πάμε εδώ σε συλλογική γραφή ποίησης,γράφοντας ένα ποίημα ποταμό για τον ΜΕΓΑΛΟ μας ΑΔΕΛΦΟ που τόσο μας αγαπά.
Νανά θα τα μπακαπιάσω εγώ -μη σε νοιάζει- & μπακαπιασμένα με απόλυτη χρονολογ. σειρά σου τα δίνω να μπούν στον Φλοίσβο ή σε όποιο μπλογκ σου θέλεις & μετά αν θες θα μπουν & στο δικό μου μπλογκ για να τιμήσουμε με διαμπλγογκική Σύνδεση κοτζάμ Μέγα Αδελφό!

Σήμερα ένας παπούς μου το εξής δημώδες& το κρατάμε προτείνω ω΄ς προμετωπίδα του συνεργατικού μας ποίματος:

"Για όλα υπάρχει νόμος
Στο μάτι όχι όμως!
Κι αν κοιτάς και παρανόμως
Πάλι δεν δικάζει ο Νόμος " !!!!

Ξεκινώ το ποίημα. Καθένας ας αφήνει ότι θέλει ένα στιχο ,2 στιχο 4 στιχο ,όσο τραβά η ψυχούλα του. Και συγκόλληση παράταιρων μπορώ να κάνω!

ΜΕΓΑΣ ΑΔΕΛΦΟΣ

Γειά σου Μεγάλε Αδελφέ
που όπου πάω είσαι!
Απόψε για να κοιμηθώ
Τα φώτα μόνο σβήσε...
Κι άκουγε το ροχαλητό
Μύρισε ποδαρίλα
Να σου γυρίσουν τ`άντερα
Να σου ρθει και ξινίλα!

Τι λέτε πάμε! Οικοδέσποινα θα πάμε νομίζω αν πεις " Να ναι ευλογημένο"!

Ευγενία ! Αν με διαβάζεις & δώσει άδεια η οικοδέσποινα θέλω & τη σφραγίδα της δικής σου Αποκάλυψης!

Νανά,πέφτω στα πόδια σου! Ευλογησε! Τα άλλα τα αναλαμβάνω!

Φιλουθκια!

onlysand είπε...

AΛΕΞάκι-'αδελφάκι'

μόλις γύρισα, σου έγραψα για την επέτειό σας - πάντα ευτυχισμένοι, σας εύχομαι κι από δω

πόσο θα 'θελα να μπορούσα να γελάσω με τα χαριτωμένα και τα σουρρεαλιστικά σου, αλλά αυτή τη στιγμή - μόλις ανοίξαμε την τηλεόραση - παρακολουθούμε άλλη μία 'προαναγγελθείσα τραγωδία' εν εξελίξει: ισοπέδωση της Γάζας από αέρος ΚΑΙ εδάφους...
Τι να πω; 'αφότου γνώρισα τον άνθρωπο, αγάπησα τα ζώα' ;
Ή, ΝΤΡΟΠΗ στην 'πολιτισμένη' Δύση που παρακολουθεί, αν δεν ενθαρρύνει...

Εκεί εσύ! τα 'χεις βάλει με το zShare σαν να είναι ...χάρος... ;Ρ
Άλλοι 20 όμως, όπως είδα, το κατέβασαν μια χαρά!

"" Εγώ είμαι ανθυποπροχώ! Προχω είναι ο Ρητέρν , Υποπροχώ εσύ & έπομαι εγώ. Τα λέω σωστά; ""

Μόνο σωστά;! ΟΡΘΟσωστα!

Για τα υπόλοιπα, τι να ...ευλογήσω, βρε θεότρελο, εμπνευσμένο παιδί;
και βέβαια συναινώ - η 'άμμος' είναι πάντα ...θερινή (=ανοιχτή!:)
Όποιος θέλει, 'καταθέτει'

συγνώμη για την βαρυθυμία μου
καλό μας βράδυ...

Ανώνυμος είπε...

Καλό το παιχνίδι Νανά, κρίμα που λίγο πιο δίπλα παίζουν με άλλους κανόνες και γενικά κάποιος έχει κάνει μλκα με τους κανόνες νομίζω...

Όταν την έπεσε η Ρωσία στη Γεωργία αμέσως όλοι εναντιώθηκαν και την ανάγκασαν να ηρεμήσει...τώρα? Θίξαμε τον πρωτότοκο αντί να σφάξουμε το αρνί το σιττευτό?

Μάλλον δε θυμούνται ανθρώπους με νούμερα στα χέρια και αστέρια κίτρινα...να πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον σαν χαρτοπόλεμος... να γίνονται μαξιλάρια και σαπούνια...

Είπαμε τους σημάδεψε, τους καταλάβαμε, κλάψαμε μαζί τους, τους κρύψαμε, τους ταϊσαμε, καταδικάσαμε τον Χίτλερ και τώρα μας κάνουν και αναρωτιόμαστε αν είχε δίκιο...

Και αυτά τα μαθηματικά στο Ισραήλ και στην Αμερική...αμάν πια! Είναι αναλογία το 300 παλαιστίνιοι για 2 ισραηλίτες?

Κλείνω όπως άνοιξες...με λίγο Λειβαδίτη...
"Κι όταν δεν παθαίνει ο ένας για τον άλλον είμαστε ήδη νεκροί"

Μακάρι η ποίηση να έκανε κάτι σε πετρωμένες ψυχές...Τουλάχιστον δείτε τι γίνεται έξω από την πόρτα μας μήπως και η φοβία του να μην πάθει τίποτα και το σπίτι μας καταφέρει και μας ξυπνήσει...

Φιλικά

meril είπε...

Καλημέρα μουδιασμένη ....

Δεν ξέρω μα κάθε ευφορείας λόγος ηχεί παράταιρος πια....
Πας να γελάσεις
τσαφ! σου ρχονται χαστούκια απανωτά
και μένει η σύσπαση των μυών
μάσκα τραγική

Νανά μου μακάρι-τι λέω Χριστέ μου...- να επρόκειτο για "τελευταία παράσταση"....

Ανώνυμος είπε...

μπράβο,Μέριλ,για το τελευταίο σχόλιο..

ποίημα σκληρής ανατροπής,Νανά μου,το τελευταίο σου και μας αφήνει έντρομους με την προαναφερθείσα μάσκα,μαριονέτες στο θέατρο του παράλογου,'δεμένους' πισθάγκωνα στους καναπέδες της παραίτησης και του εγωκεντρισμού.

Νανά,και πάλι μπράβο για ό τι δίνεις.

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά σε όλους τους συνταξιδιώτες!

Μακριά απ' τον φλύαρο κυνισμό των "αμετανόητων" κρατούντων, απ' το "ψύχος" των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας...

Να είσαι πάντα καλά Νανά, που μας ζεσταίνεις τις ψυχές και μας ανοίγεις τους ορίζοντες του νου!

Επίσης: εκπληκτικός, ευρηματικότατος o τίτλος για τους άλλοτε Ιερούς Τόπους... «μη μόναν όψιν»

Ο Πολύτιμος Στίχος που αναφέρει το ntinouli, είναι : «όταν δεν πΕθαίνει ο ένας για τον άλλο...» τυπογραφικό λάθος, υποθέτω.

Οι δε 300 (Παλαιστίνιοι νεκροί) κοντεύουν τους 600 (μόνο το τελευταίο 10ήμερο) – αλλά, ποιος νοιάζεται; Αυτοί δεν είναι άνθρωποι (= λευκοί και πολιτισμένοι), είναι απλώς Παλαιστίνιοι...

akb8862 είπε...

Λόγω υπερβολικής κόπωσης μου & αφού πρώτα διάβασα πολ. καλά το ποίημά σου Νανά, προσυπογράφω τα σχόλια Αριάδνης & Μάρκου. Τα είπαν όλα.Υποκλίνομαι στα λόγια τους...

Τα χέρια των ισχυρών της γης στάζουν & θα στάζουν δυστυχώς ΑΙΜΑ ΑΘΩΟ!

Κουράστηκα πάρα πολύ...Το πα & σε ένα ποστ μου με τίτλο: "Τα λόγια μου κουράστηκαν"...Έτσι για ένα μήνα περίπου στα μπλογκς μου εφαρμόζω σιγή ασυρμάτου με την έννοια ότι για ένα μηνα περίπου ίσως να μην υπάρξουν άλλα ποστς.

Θέλω να ανασυγκροτήσω δυνάμεις ,να βρω χρόνο μοναξιάς & ποίησης...Να γράψω. Στο ένδιάμεσο θα αναρτώ κάθε σχόλιο που θα ρχεται στα μπλογκς μου ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ & θα απαντώ σε αυτό.

Εδώ θα βλέπω τι γίνεται άλλοτε σιωπηλά & άλλοτε μιλώντας. Άρα αν προκύψει συλλογική γραφή ποίησης θα μπακαπιάσω τα πάντα εγώ αδελφούλα & λεκτικά θα δώσω το στίγμα μου τότε λέγοντας" εδώ είμαι & το κατέγραψα,συνεχίστε!"

Χρειάζομαι πια σιγή...ο παγκοσμιος πόνος & το παγκόσμιο πένθος το επιβάλλουν...Θα περάσω να αφήσω ευχές μόνο σε μπλογκς που δεν άφησα έως τώρα,ολο τουτο το διάσημα που θα σιωπώ από άποψη αναρτήσεων.

Προσέξτε κάτι άλλο που αφορά ΟΛΟΥΣ μας. Ο ΜΕΓΑΣ ΑΔΕΛΦΟΣ είναι παντού! Προσέχετε ενδεχόμενη ύπαρξη ευρυγώνιων καμερών ακόμη & σε αποδυτήρια Γυμναστηρίων δημοσίων & ιδιωτικών που ενδεχομένως πηγαίνετε. & όποιος πει ότι λέω χαζομάρες κλπ...εγώ δεν θα το ξαναπώ & πρόβημά του!

Πάντα έκανα & κάνω το χειμώνα κολύμβηση 2-3 φορές τη βδομ. Εχει 2,5 περίπου χρόνια που δεν πάω πια σε πασίγνωστο Κολυμβητήριο της Θεσσ. & δεν λέω πιο διότι λόγοι αρχιΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ του Οίκου της εκγύμνασης δεν μου το επιτρέπουν,

Διαπίστωσα πριν 2,5 χρόνια πως στα αποδυτήρια των ανδρών ( και αυτό σίγουρα θα συμβαίνει & στων Γυναικών ) ακριβως πάνω από μια αθέατη γωνίτσα πάνω από τη πόρτα από τη μέσα μεριά των αποδυτηρίων...υπάρχει ένα ηλεκρον. ματάκι...

Έχω πρώτο ξάδελφο με πτυχίο ηλεκτρονικού ( ΤΕΙ). Τέτοια πουλάει στο κατάστημα του,μαζί με Η/Υ. Μου πε: " είναι ευρυγώνια κάμερα και πιάνει οπτικά τα πάντα. Μόνο αν πας ακριβώς από κάτω της ίσως να μην καταγράψει κάτι (αν το θυμάμαι καλά!). Τέτοιες ξανάδα & σε Δημόσια ΣΠΑ !!!!

Να καταγγείλω στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων κλπ...Το σκέφτηκα...Λέτε να μην το ξέρουν! Η αρχιΤΕΚΤΟΝΙΚΗ των χώρων αυτών μου λέει πως σίγουρα το ξέρουν!

Ξέρετε τι σκέφτηκα: Κάθε φορά το μόνιτορ το βλέπει άνδρας ή γυναίκα ταμίας...Δεν είναι το προβλ. να με δουν όπως με γέννησε η μάνα μου. Σκασίλα μου. Πολύ πριν πάω στρατό το προβλ. αυτό το χα ξεπεράσει...

Η καταγραφή είναι πρόβλημα & το οποιοδήποτε διεφθαρμένο μυαλό του εκάστοτε χειριστή του μόνιτορ. Βιντεοκασέτες ( τα χουμε δει) με προσωπικά δεδομένα παίρνουν & δίνουν για ρέει μαύρο χρήμα & να καταρρακώνονται υπολήψεις!

Στο ρωμαϊκό Δίκαιο το "Habeas Corpus" λέει σε όλους μας: Το σώμα μου μου ανήκει αποκλειστικά. Ακόμη & στον γιατρό μου θα δείξω εγώ αυτό το τμήμα του εγώ θέλω να δει! Και οι γιατροί συνήθως όλοι το σέβονται αυτό. Το λέω γιατί έχω γυναίκα παθολόγο & με ΣΕΒΕΤΑΙ απόλυτα.

Σκέφτηκα λοιπόν: " Μάγκα μου τέρμα η κολύμβηση ( ευτυχώς στη γειτονιά μου υπάρχει Δημοτ. Κολυμβητήριο & θα πάω να ελέγξω πρώτα)αν ένα διεστραμμένο μυαλό θέλει να τα κονομήσει & μετά κάποια άλλα διεστραμμένα μυαλά με το Χ μοντάζ σε βάλουν σε ταινία ακατάλληλη ,εσύ μετά ως Δημόσιος Λειτουργός της Παιδείας θα τρέχεις & με τίποτε δεν θα μπορείς να αποδείξεις στις όποιες προιστ. Αρχές σου ότι ποτέ δεν υπήρξες Ελέφαντας" !

Φίλοι,για το "καλό" μας πάντα βλέπουν & τις πιο αθώες & ανύποπτες στιγμές μας! Ας προσέχουμε τα πάντα,χωρίς άγχος & υπερβολή, για να περιζώσουμε την όποια αξιοπρέπεια μας μπορούμε να περισώσουμε ακόμη!

Αλήθεια λέω. Δεν είναι παραλήρημα.

Θα σωπάσω μα θα βλέπω τα πάντα εδώ. Αν χρειαστεί να μιλήσω μόνο τότε θα μιλήσω. Το βίντεο με το παπούτσι για τον Μπους το χω & γω.Θα περιμένω να παρέλθει ένα 24ωρο μετά την ανάληψη του Νέου Πλανητάρχη ( μην του βάλω καμιά κατάληξη & αυτουνού...όπως ΚωνσταντινΙΔΗΣ)σύμφωνα με την ώρα της χώρας τους & μετά θα πω 2 πράγατα στο μπλογκ μου ,για να μαι & απόλυτα σύννομος τότε.

Σας φιλώ & σιωπώ.

onlysand είπε...

ΝΤΙΝΟΥΛΙ μου

όμορφο κι ευαίσθητο λουλούδι

τι κόσμο έχεις μπροστά σου, μάτια μου! διόλου δεν σε μακαρίζω \

μα, αν "έκανε κάτι η ποίηση σε πετρωμένες ψυχές", θα είμασταν ήδη ευτυχισμένοι!...

το μόνο ενθαρρυντικό για το μέλλον μας είναι, ότι υπάρχουν παιδιά που σκέφτονται όπως εσύ...

να περνάς να σε 'βλέπουμε' και να σ' ακούμε, να παίρνουμε κουράγιο! :)

onlysand είπε...

MERILou

δεν χάνει ευκαιρία η οργή να εναλλάσσεται με την απογοήτευση
- καλημέρα μουδιασμένη, ακριβώς όπως το λες...
και, ενώ οι μάσκες έχουν πέσει προ πολλού, δίκιο έχεις: ΔΕΝ είναι η ""τελευταία παράσταση""
πουθενά χώρος για αχτίδα ευφορίας - και η πιο φωτεινή γωνιά της ψυχής με βαριά σύννεφα...

η μόνη παρηγοριά: πως νιώθουμε τουλάχιστον (τον ίδιο πόνο)
(και το λέω με την υπογράμμιση, ότι σιχαίνομαι τον συναισθηματισμό)

onlysand είπε...

ΑΡΙΑΔΝΗ

Τι δίνω; Μην αστειεύεσαι ...ρανίδα αμελητέα μπροστά σ’ αυτή την εγκληματική γενοκτονία...
τι κάνω;! Απλώς, διαπιστώνω...\

πισθάγκωνα κι εγώ, δεμένη στην αγρύπνια της δήθεν συμμετοχής... συμπλήρωσα και το 'ποίημα'... μάλλον αδέξιος πόνος παρά πόνημα... (Δες κι άλλη ...ανατροπή, απ' αυτές που αγαπάς :)
Ψευδαίσθηση στιγμιαίας ανακούφισης, δε βαριέσαι...

ως αύριο, οι οδηγίες που σου υποσχέθηκα
- δεν το ξεχνώ!

onlysand είπε...

@ ΜΑΡΚΟ,

ΧΕΙΜΩΝΑ όψη, φοβάμαι πως θα βλέπουμε από δω και πέρα... Και το κακό είναι πως, τα τελευταία χρόνια τη συνηθίζουμε κιόλας...

να είσαι καλά, ευχαριστώ και σένα για την ακούραστη ευαισθησία


@ ΑΛΕΞ

καλή σου μέρα κι όμορφη, 'αδελφάκι'

κρατούμε τα ήδη ...υποψιασμένα, μην ανησυχείς ;)

για τώρα κοντά, όρεξη για συλλογική γραφή δεν διαβλέπω...

Υγεία!

roadartist είπε...

H ζωή σταματά..
Και δε παύει να σου υπενθυμίζει πως παραείσαι πρόσκαιρος..

Ανώνυμος είπε...

Νανά μου, μόλις γύρισα και έτρεξα να πάρω ανάσα στην "Άμμο" μας!

Πόσο όμορφη και συγκινητική είναι η προσφορά σου με τους 12 ποιητές!
Τι ανάταση, τι ευλογία και βάλσαμο!

Όμως, πονάει τόσο η ψυχή μου γι' αυτά τα απάνθρωπα που γίνονται στη Γάζα, που το ποίημά σου με έκανε να κλάψω...
σ' ευχαριστώ και να με συγχωρείς

Να καλωσορίσω με τη σειρά μου και το Ντινούλι, μας έχει λείψει :)

Καλή εβδομάδα σε όλους και καλά κουράγια στους αδύναμους και τους πενθούντες...

onlysand είπε...

@ ROADARTIST

το δυστύχημα είναι ότι το "πως παραείσαι πρόσκαιρος", έρχονται να μας το υπενθυμίζουν κάτι τέτοια εγκλήματα κατά του Ανθρώπου

Αχ, χαμινάκι μου...
η ζωή δεν σταματά ποτέ - ζωή θα λέγεται κι όταν θα μιλούν άλλοι στη θέση μας, μετά από ποιος ξέρει πόσα χρόνια...

Δες και το ποίημά ‘σου’ – η σειρά σου πέφτει …Σεπτέμβρη ;)


@ VOUL-VOUL

Φιλί καλωσορίσματος – μπορεί πικρό, μπορεί και δακρυσμένο

Να είσαι καλά, κορίτσι τρυφερό

THE_RETURN είπε...

Αν και σου τα είπα "κατ'ιδίαν" να αφήσω και εδώ τις ευχές μου για το καινούργιο χρόνο.

Νανά μου, δεν ξέρεις πόσο συμμερίζομαι την θλίψη σου για την σφαγή στη Γάζα.

Το όνειδος μας έπιασε όλους "εξ απήνης".

θα επανέλθω κάποια στιγμή, αυτά πολύ βιαστικά προς το παρόν.

onlysand είπε...

My RETURN

με βρίσκεις στο 'φλοίσβο' να συλλέγω τα προηγούμενα 'έπεα' για το πρωτοσέλιδο

σωστά το λες: "εξ απήνης" - λες και οι σφαγές γίνονται μόνο το τελευταίο 10ήμερο - σε απευθείας ...σύνδεση

onlysand είπε...

ΑΛΕΞ, ΑΔΕΛΦΕ !

συγχώρεσέ με, που έσβησα το σχόλιό σου.
Αφού, όπως λες, θα το αναρτήσεις στο μπλογκ σου, δεν χάνεται.

Θέλω να καταλάβεις, ότι νιώθω φοβερά άσχημα, γιατί το τελευταίο που θα έκανα ποτέ είναι λογοκρισία. Τα έργα και οι ημέρες μου - τόσο στην 3χρονη 'γνωριμία' μας εδώ στην 'άμμο', όσο και σε όσους με γνωρίζουν πολύ περισσότερα χρόνια - αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.

θα σου γράψω 'κατ' ιδίαν' τους λόγους.

Θέλω να με ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ !

Δέξου, σε παρακαλώ, τη συγνώμη μου και την ειλικρινή αγάπη μου.

akb8862 είπε...

Οι φίλοι είναι για να κατανοούν ο ένας τον άλλον ακόμη & πριν δοθούν εξηγήσεις. Αλίμονο στη φιλία αλλιώς!

ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!! & το λέω 1000%

Καλό βράδυ.

onlysand είπε...

ΑΡΙΑΔΝΗ & ΑΛΕΞ

σήμερα ασχολήθηκα σχεδόν αποκλειστικά (πολύ τα χαίρομαι τώρα που τα βλέπω), με την ανάρτηση των σχολίων από τα προηγούμενα 'έπεα' στην πρώτη σελίδα του 'φλοίσβου'

ήρθα να δω τα καινούργια σας, αλλά ...ατύχησα: ο μπλόγκερ δεν μ' άφησε να μπω στα σχόλια - τα ίδια Παντελάκη μου...

συγχωρέστε με όσοι δεν λάβατε απάντηση στα χθεσινά και σημερινά μέιλ σας - θα ...επανορθώσω! ;)

εν ευθέτω. γιατί αύριο σηκώνομαι 7 η ώρα - ποιος; εγώ, ε...

Ανώνυμος είπε...

Νανά μου, όλα καταπληκτικά !

τι ομορφιές είναι αυτές που άνθισαν στον "Φλοίσβο"!

σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα μοσχοβολιστά κρινάκια που χάρισες στο "όνομά" μου :)

Καλημέρα σε όλους με πολλή λιακάδα!

THE_RETURN είπε...

Να επανέλθω και επί του ποιήματος.

"Αν δεν ξυπνήσουμε δεν πειράζει, θα συνηθίσουμε", έτσι είναι ακριβώς, Νανά μου, - η θέαση μιας ανθρωπότητας που υφίσταται μέσα στον ύπνο της τα πάνδεινα...Και παρ'όλους τους κρότους της καταστροφής, δεν μεταβαίνει, τουλάχιστον εύκολα, από την ύπνωση στην εγρήγορση...

Πολύ ωραίο "σήμαντρο" αφύπνισης, χαίρομαι την δημιουργικότητά σου.

Ευχαριστώ και για τον Καρούζο όσον αφορά το προηγούμενο κουίζ.

ΥΓ. Νανά και Άλεξ,μην με βάζετε εμένα "μπροστά", όλοι είμαστε ομού στις πιο μπροστινές σειράς της ..."γαλαρίας"( της εν μονίμω βρασμώ νοός ευρισκομένης και τα πάντα βλεπούσης...)

Ανώνυμος είπε...

Δύο νέα έχω, ένα βραχυπρόθεσμα ευχάριστο κι ένα... πολύ χαριτωμένο ;)

Το πρώτο: κάτι πήρε τ' αυτί μου για εκεχειρία ολιγοήμερη εκεί κάτω στην κόλαση της Παλαιστίνης...
Πάλι καλά, δεν τους σκότωσαν όλους

Το δεύτερο: έγινε ανασχηματισμός, ρε παιδιά!... Της τρελής τα μαλλιά
Σε κίνηση η νομενκλατούρα! γελάσαμε λίγο, δεν μπορείς να πεις...

α, και μία έκπληξη: Καρούζος δεν είναι το απόσπασμα "Οκτώβριος" για τον Σωκράτη νομίζω; Όχι;!;...
Μαρτύρησέ τα, βρε Νανά, μη μας αφήνεις άλλο στην αμφιβολία!...

onlysand είπε...

@ FYLLαράκι

χαίρομαι που σου άρεσαν :)

τα κρινάκια είναι νάρκισσοι – χωρίς καμία ‘αιχμή’ προσωπική, βέβαια! Το αντίθετο, μάλιστα! ;)


@ My RETURN

δεν μεταβαίνει ούτε με σεισμό, αχ δεν μεταβαίνει...

ταλαντεύτηκα, είναι η αλήθεια, πάντως, εγώ σου ‘χάρισα’ Κάλβο! ;)

Y/γ. τι εννοείς "σε βάζουμε μπροστά" ;

onlysand είπε...

Της τρελής τα μαλλιά... ε, είναι για να μπερδευτούμε με το ...νέο ξεκίνημα...
Γελάσαμε... σωστά, έχει και χιούμορ! το καφενείο το κάναμε ‘θερινό’ ;)

Όσο για την ‘εκεχειρία’, νομίζω πως έγινε επειδή χθες το βράδυ ο Ομπάμα κατάφερε να εκφράσει την ανησυχία του (το καινούργιο συνεταιράκι) – και μόνο για 3 ώρες την ημέρα, άκουσες; Για να ανοιχτεί, λέει, διάδρομος ανθρωπιστικής βοήθειας.
Τις υπόλοιπες ώρες, θα τον βομβαρδίζουν.

Έχεις δίκιο, το είχα ξεχάσει – δεν υπήρξε ανταπόκριση - θα τα μαρτυρήσω ΟΛΑ ! ;)

μια στιγμή...

onlysand είπε...

Όσα δεν απαντήθηκαν :

Ιανουάριος = Παλαμάς
Μάρτιος = Βρεττάκος
Ιούνιος = Λειβαδίτης
Ιούλιος = Σεφέρης (βέβαια!;)
Αύγουστος = Καβάφης
Σεπτέμβριος = Μαβίλης
Οκτώβριος = Καρούζος
Δεκέμβριος = Γκάτσος

Ένα όμορφο βραδάκι να πέσει πάνω σας

THE_RETURN είπε...

Με μπέρδεψε η παρουσίαση του slide έτσι όπως "έπεφτε" και νόμιζα οτι ο Καρούζος που ήταν(τελικά)αμέσως πριν από μένα ήταν για μένα.

Και ο Κάλβος μου αρέσει πολύ, σε ευχαριστώ Νανά.

meril είπε...

Νανά!
Ναγκρινιάξω τώρα;

ΔΗΛ. τσάμπα το συνολάκι για την απονομή του βραβείου; Δεν είπαμε τα βρήκα ΟΛΑ; Ή μάλλον τα είχα βρει γιατί τώρα πουφ! όνειρο ήτο και πάει...
Αχ και ματα αχ!

onlysand είπε...

My RETURN

απέτυχε το κουίζ, το ξέρω - φταίει το slide, αλλά και η ...κεκτημένη ταχύτητα που μας παρασέρνει... ;)
(Γιατί, η κακομοίρα, τα εξήγησα λεπτομερώς στο ποστ...;)

Δεν αμφέβαλα ότι θα γνώριζες τον Κάλβο! Και που σου αρέσει, ακόμα καλύτερα :)

onlysand είπε...

MERILou ;)

χαχαχα και πειραχτήρι και ψαχτήρι

δεν θα το πιστέψεις! Τρέχοντας χθες και σήμερα ανάμεσα σε γιατρούς και ...αντι-βίωση, σκεφτόμουνα χαμογελώντας (οι άλλοι θα έλεγαν: να, άλλη μία τρελή!;) "βρε δεν απάντησα σ' εκείνο το 'αλήθεια, τι κερδίζω;' της γλυκειάς της merilou! A, τώρα που έχω κρυώσει, ευκαιρία είναι να δικαιολογηθώ, η τεμπέλα, που βαριέμαι τις ουρές του ταχ/μείου - θα της 'πω': αν έρθεις και μου χτυπήσεις το κουδούνι, θα σου δώσω τα ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ δώρα!;)
Ήσουν, εξάλλου, η πιο 'συνεπής' μαθήτρια - γι' αυτό και στον Ιούλιο έβαλα σχόλιο-παρένθεση με 'κλείσιμο ματιού', δηλ. αυτό = ;)

Αλήθεια λέω γι' αυτή τη 'σκηνή' που εκτυλισσόταν στο κεφάλι μου! (Πυρετό δεν έχωωω!)

THE_RETURN είπε...

Για την ακρίβεια δεν μου αρέσει απλώς πολύ Νανά μου, αλλά του έχω και μια ξεχωριστή αγάπη (έπεσες "διάνα" στην επιλογή σου!).
Θεωρώ τον Ανδρέα Κάλβο ως τον μεγαλύτερο Έλληνα ποιητή έως τις ημέρες μας. Ως τον μακράν καλύτερο όλων και από Σολωμό, Καβάφη κ.λπ. (χωρίς να υποτιμώ τους τελευταίους).

Εδώ και καιρό ήθελα να γράψω ένα ποίημα με τίτλο " Ες Ανδρέαν Κάλβον" αλλά δεν το έκανα ακόμη. θα γίνει και αυτό κάποια στιγμή.

meril είπε...

Νανά
να θυμάσαι τι είπες
"αν έρθεις και μου χτυπήσεις το κουδούνι...."
Κουζουλού κι αγίου μην τάξεις που λένε στο χωριό μου....
(τώρα επειδή για αγία δε με βλέπω πάρε και κατάλαβε)

Τώρα που κρυολογήθηκες πως να σε φροντίσουν οι δικτυακοί φίλοι;
Μα μήτε χαμομήλι τσάι΄μια σουπίτσα αδερφέ
Ας είναι να προσέχεις
Μη γυρνάς στο κρύο
μην καταπονείς τον εαυτό σου
Να τρως ελαφριά
Να....
(και μη λες μάλιστα μαμά γιατί θα σου θυμώσω....)

Περαστικάααα

Ανώνυμος είπε...

@the_return

Γιατί είναι ο "καλυτερότερος" ο Κάλβος?

Φιλική ερώτηση από ενδιαφέρον μήπως κάτι έχω χάσει από Κάλβο.

Υ.Γ: Να δούμε πόσο μπορεί να ξεχειλώσει το blog σου Νανά...

;)

THE_RETURN είπε...

@ntinouli:

Είναι απλό, ntinouli μου, επειδή το είχε στο αίμα του, γι'αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ γλυκειά η απάντησή σου και προς εμένα και προς τον Κάλβο...

Μου φαίνεται λίγο απλός...θέλω πιο βαθιά νοήματα...λίγο να με παιδέψει...να με σταματήσει μια στιγμή, να αισθανθώ τον στίχο...σαν ένα αεράκι που σταματάς να δεις από που σε φυσάει...

Εκτιμώ που τον εκτιμάς και κρατάω άλλους καλύτερους για μένα...

:)

THE_RETURN είπε...

@ntinouli:

Τότε δεσμεύομαι να γράψω κάποια στιγμή το "Ες Ανδρέαν Κάλβον" όπου εκεί πιθανώς να δεις "πλαγίως" τους λόγους για τους οποίους τον θεωρώ ως τον μέγιστο των Ελλήνων ποιητών.

onlysand είπε...

MERILou :)

χαχαχαχα
μα, υπάρχει πιο ζεστή φροντίδα; σαν να είσαι εδώ, ...'μαμά'!... ;Ρ

τώρα που "κρυολογήθηκα" (μ' αρέσει η 'παθητική φωνή' εδώ!) θα κάνω πάλι μια υπέροχη χορτόσουπα με όλα τα πρασινο-κιτρινο-κόκκινα λαχανικούλια, μετά λιώσιμο με μίξερ χειρός, και τέλος βούτυρο και ροκφόρ

και θα φοράω και πουλοβεράκι, εντάξει!... ;)

αχ... με μισή ψυχή γελάω...
(με την άλλη μισή ...βλέπω ειδήσεις απ' τη Γάζα)
Πού θα φτάσει η κτηνωδία του ανθρώπου

onlysand είπε...

My RETURN

χαίρομαι

1. που έχουμε να περιμένουμε ΚΑΙ "Ες Ανδρέαν Κάλβον" !

2. για τον 'διάλογο' με το Ντινούλι - να 'υποψιάζονται' τα μικρά!... ;)

3. κι εμένα δεν με ενθουσιάζει για κορυφή στο Πάνθεον... Τον έχω στην καρδιά μου περισσότερο για την υψιπετή ενόραση - "...και τα βουνά σκιώδη..." ΕΚΕΙ να δεις αεράκι που φυσάει, Ντινούλι! - και για την μυστηριώδη, 'ταπεινόφρονα' ζωή του

"...επειδή το είχε στο αίμα του, γι'αυτό" :)

onlysand είπε...

ΝΤΙΝΟΥΛΙ, τρυφερούλι

'λουλουδένια' εικόνα! :
"...σταματάς να δεις από που σε φυσάει..."

Δες και άλλα που σε αφορούν στο άνω σχόλιο (προς Return)

είναι γνωστό: 'ακαδημαϊκά', μπορεί να θεωρείται κάποιος κορυφαίος, αυτό όμως δεν σε εμποδίζει να αγαπάς άλλους που σου 'μιλάνε' ...αλλιώς

υ/γ. μην ανησυχείς, μικρό, δεν ξεχειλώνει το μπλογκ με τόσο τρυφερά χαμηλόφωνες συζητήσεις... ;)

roadartist είπε...

Πέρασα για μια ολόψυχη καλημέρα Νανά!!!
Δε με περνάς και στα links καλύτερα ως 'χαμινάκι' όπως με λες κ τελικά μου αρέσει??

:)))

Ανώνυμος είπε...

Νανά μου, ολόθερμα ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ να σου ευχηθώ κι εγώ με την καλημέρα μου

Να γίνεις γρήγορα καλά, σε χρειαζόμαστε μέσα σ' αυτό το "ψύχος" που μας περιβάλλει!

Περιμένοντας το επόμενο ποστ σου με μεγάλη ανυπομονησία, ζεστή αγκαλιά κι ένα μπουκέτο χαμογελαστά λουλούδια σου στέλνω :)

onlysand είπε...

ROADARTIST & FYLLαράκι

Την ώρα που διάβαζα τα μηνύματά σας, άκουγα την Πεϊρού να τραγουδάει: smile when there are clouds in the sky, and tomorrow you will see the sun shine – ταιριαστό, ε;...

σας ευχαριστώ για τις καλημέρες και τις αγκαλιές - τις χρειάζομαι! ;)

akb8862 είπε...

Επιτέλους ! Θα αφήσω σχόλιο! Να τώρα τα λεγα με μέιλ στον Ρητέρν! Εχει πάνω από 1/2 ώρα που πάω να αφήσω σχόλιο & ο Φλοισβος δεν "ανοίγει"!

Άντε μην πω τίποτε για τα άλαλα & τα μπάλαλα του Πατροκοσμά! ( Αυτά προσεχώς στο μπλογκ μου. Τώρα πόσο προσεχώς δεν ξέρω!).

Λοιπόν ίσως να ταν & Θεία Οικονομία που δεν άνοιγε ο Φλοίσβος-λέω τώρα εγώ!

Διότι με το που μπήκα σκανδαλίστηκα, αδελφούλα μου! Τι πειρασμός είναι αυτή η φωτό με το πόδι το γυναικείο στο οποίο διαφαίνεται η σάρξ & δίπλα το κόκκινο λουλούδι!

Γιατί με κολάζεις & το μυαλό μου λειτουργεί αφαιρετικά! & θα το πω γιατί αμαρτία εξομολογημένη κατά το ήμισυ συγχωρημένη!

Μέσα μου λέω 25άρης. Η βιολογική μου ηλικία:περπατώ τα 47! Δεν τα κλεισα! Αρα : 46! Είναιη ηλικία που μ` αρέσουν οι δεκαοκτούρες! Και να σου πω ποια μ` αρέσει!
Ποια μοιάζει με δεκαοχτούρα για μένα ! Να χει & κάτι γαλλικό μέσα της;
Άντε θα το πω. Η Λετίσια Καστά! Για με κολάζεις με τις φωτό σου! Όχι ότι & κάτι σε Σκλεναρίκοβα θα μου έπεφτε άσχημο ..μα αυτή είναι γυναίκα-πολυκατοικία πού να τη φτάσω εγώ!

Τώρα βέβαια ένας φίλος με πειράζει "την Καστά τη ρώτησες άμα σε θέλει"; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα με θέλει...άρα μπορώ αναμάρτητα να κολάζομαι! Στα όνειρά μας αστυνομία δεν χωράει. Από Πολ Ελυάρ το τελευταίο ! Αρα ! Λετίσια Καστά & τα μυαλό στα κάγκελα!!! Και πιστός στην σύζυγο!

Πάμε παρακάτω. Να σου πω περαστικούλια με όλη μου την καρδιά! Και θα γιάνεις. Αλλά όταν η σαρξ ασθενεί, την φροντίζουμε. Δεν την κουράζουμε. Και ύπνος να μη μας πιάνει ξεκουραζόμαστε! Εσύ πουλάκι μου κάπου άφησες ίχνη χθες στο Νετ η ώρα μία το βράδυ...Μου το παν τα άλαλα & τα μπάλαλα! Για ξεκουράσου σε παρακαλώ σωστά γιατί μας λείπεις πολύ!!!

Τώρα πάω στα γρήγορα στο φίλο Ρητέρν α) Ο Σεζάν και μόνο που έχει ημίγυμνες λουόμενες ,εγώ κάτι παθαίνω. Θα με καταλάβεις άμεσα διότι μιλώ σε βαρβάτη αντρική γλώσσα επ` αυτού. Με εννόησες ήδη! Σε κατάλαβα! Πάμε παρακάτω. Ειναι πρόδρομος του κυβισμού και κατ` επέκτασιν του σουρεαλισμού ,που εγώ παθαίνω. Αυτό το δέος για τον σουρεαλισμό ( Νταλί ειδικά) δεν το ξεπέρασα ποτέ.Εδώ ολόκληρη τέχνη , μοντέρνα & μεταμοντέρνα δεν το ξεπέρασε.

Τον θεωρώ αντίστοιχο του Απολινέρ στην ποίηση...που ήταν Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ του σουρεαλισμού. Τώρα τον Σεζάν δες τον έστω με την μεταφορική καθαρά έννοια του Φτωχοπρόδρομου της Νεοελλ. Γραμματείας στη ζωγραφική.

Ξέρω τι γνώσεις έχεις. Είμαι πτωχός το πνεύματι. Πρόσεξε ,ογκόλιθε, πώς θα μου απαντήσεις...Μη μου πεις 2 κουβέντες και με στείλεις ...& κάνω κάτι μήνες να πατήσω από δω ,γιατί τις γνώσεις σου τις σέβομαι-συμβουλεύομαι. Με το μαλακό ,λοιπόν ,ό,τι μου πεις.Ρίχ`το!

β)Τωρα για το ποίημα του Ρεμπό ..επειδή τούτη την εποχή τρέχω & δεν φτάνω. Αν ει ναι από τις Εκλάμψεις έχω τις μεταφράσεις του Αλ. Ασλάνογλου ( ιερό τέρας της μετάφρασης για Ρεμπό) & την ποστάρω όποτε θέλετε,αρκεί ,Ρητέρν να ξέρω ποιο ποίημα είναι ακριβώς.

Αλλά το κόβω να ναι από "Μεθυσμένο καράβι" ή πέφτω έξω...; Δύσκολο με όσα με δέρνουν να επιχειρήσω κάτι τέτοιο .Θα ταν ιεροσυλία. Θέλει πολύ χρόνο & αναστοχασμό η μετάφραση σε θεία Τέρατα.

Όμως ίσως υπάρχει λύση! Δείτε στο :www.magikokouti.gr . Ισως είμαστε τυχεροί & να χει έτοιμη μετάφραση & συνήθως έχει καλές μεταφράσεις. Δεν προλαβαίνω να ψάξω!Αν ναι δώστε την εδώ.

Νανά περαστικούλια. Άκουσα τη θεία συμβουλή σου & τα σενάρια μου μεταφέρθηκαν στο 2ο μπλογκ μου.... Θα χει & συνέχεια το πράγμα...Κρατάτε μόνο τις κοιλίες σας από το γέλιο!

Οι έγκυες μακριά,μην αποβάλουν...Η ιστορία μόλις άρχισε. Πού θα καταλήξει κανένας σας δεν μπορεί ν α φανταστεί!!!Και πάμε & στοίχημα!

Φιλιά στην αμμοφλοίσβια σύναξή μας!

Ανώνυμος είπε...

@ akb8862

και σε μένα 1/2 ώρα να ανεβάσει...μάλλον Νανά τελικά καταφέραμε να ξεχειλώσουμε τον ιστό παρά τα όσα λες...Τον φαντάζομαι σαν ιστό αράχνης...πόσα να αντέξει...

Στη φωτό σου κόλλησα λίγη ώρα...περνάει ο χρόνος ναι...και σιγά σιγά πάλι ξεχνάμε...τι θα γίνει πια με τη μνήμη χρυσόψαρου που έχουμε;Την επιλεκτική μνήμη; Που μας σώζει καμμιά φορά, αλλά δε σώζει και άλλους μαζί;

Ας μη μας παρασέρνει η μέρα και η "κακή" τηλεόραση, ας σκεφτόμαστε λίγο τους ανθρώπους εκεί...Ποιός ξέρει ίσως να ισχύει αυτό με τη θετική σκέψη, αφού δεν υπάρχει διεθνής κατακραυγή...

Υ.Γ1: Χρήσιμο το Μαγικό κουτί akb8862 ευχαριστώ.

Υ.Γ2: Περαστικά να είναι Νανά μου! Να ντύνεσαι με ζεστές αγκαλιές!

akb8862 είπε...

"στην εξορία
της τύρβης" & της ύβρης,της ύψιστης δυστυχώς!

Όσες φορές και να υποκλιθώ θα ναι λίγο!


-ntinouli

Να σαι καλά. Άρα τα χω 400! Λοιπόν άκου τι έγινε μόλις καταχώρησα εδώ το προηγ σχόλιο μου....παιδεύτηκα
πάνω από 1/2 της ώρας.

Καταχωρήθηκε & μου δειξε ότι καταχωρήθηκε σε τούτο το διθνές πρωτόκολλο που λέγεται αναρτήσεις ΑΤΟΜ...Ποτέ δεν μου συνέβη αυτό ξανά στα 2,5 χρόνια που είμαι στον νετ. Και αμέσως ο Η/ Υ έκανε απο "μόνος" του ρημπουτ!!!

Όποιος θέλει με πιστεύει!

Φιλιά σε όλους. Πάω & στα μπλογκς μου να απαντήσω σε σχόλια. Τα λέμε!

THE_RETURN είπε...

Άλεξ, εγώ δεν είμαι τεχνοκριτικός αλλά σωστά έτσι είναι, ο Σεζάν είναι ο ενδιάμεσος κρίκος προς την τέχνη του 20ού αιώνα, το καλλιτεχνικό "μεσοδιάστημα" ανάμεσα σε δύο αιώνες.Ο άνθρωπος που ξέφυγε αποφασιστικά από τον ιμπρεσσιονισμό (σε ένα ποσοστό τουλάχιστον) αλλά η εποχή του δεν ήταν ακόμα "έτοιμη" για να τον σπρώξει στις πιο νέες φόρμες που θα δούμε αργότερα.
Αυτά κατά τη γνώμη φυσικά ενός μη έχοντος "αρμοδιότητα" επί των εικαστικών.

Ήταν από τη "πάστα" των ανθρώπων εκείνων που πρωτοπορούν και σίγουρα
αν η εποχή του το επέτρεπε, θα είχε προχωρήσει ακόμα πιο πολύ.

Ωστόσο, εμένα μου αρέσει όχι για τις "κατακτήσεις" του αλλά για αυτήν την ίδια την τέχνη του καθ΄εαυτή.

Το ποίημα του Rimbaud είναι το "Matin" από τις "Illuminations"(αν δεν κάνω λάθος αυτή τη στιγμή).

Νανά μου, με στοχαστική λύπη ακούγεται το τελευταίο ποίημά σου, και με τρυφερότητα ωστόσο, καθώς απολήγει σε μια πολύ όμορφη κατακλείδα.

Να σημειώσω ακόμα, μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία, ό,τι μια προηγούμενη αναφορά μου σε "επισκοπούντες" δεν χαρακτήριζε έτσι συλλήβδην όλους τους τεχνοκριτικούς της ζωγραφικής και εν γένει των εικαστικών αλλά την "φύρα" αυτών.
Στα μπλογκς υπάρχουν άνθρωποι με σπουδαίες γνώσεις επί των εικαστικών και με μεγάλη ικανότητα οξείας ανάλυσης και προσέγγισης όπως π.χ. η Ερμία που σχολιάζει και εδώ.

akb8862 είπε...

Για αυτό σε " πάω", ρε Ρητέρν! Κόλλα το! Είσαι τσίφτης.

Τα πες τόσο ωραία που θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.

Εδώ τώρα θα συμφωνήσω απολύτως ότι έχουμε ανάγκη από τα φώτα της Ερμίας μας!

Σίγουρα μας διαβάζει & θα αποφανθεί & βεβαίως μας διαβάζει η καλλιτέχνιδα του Δρόμου!

Αναμένουμε τα φώτα τους!

Λοιπόν Οι " Εκλάμψεις του Ρεμπό είναι ακριβώς στο πάνω ράφι από τον Η/Υ μου (με τη μετάφραση που είπα). Μπερδεύτηκα λίγο γιατί για "matin" μιλάει &στο "μεθυσμένο καράβι"!

Μόλις έβαλα το χέρι μου το πήρα και το ξεφύλλισα ολο. Μόνο το "Πρωινό Μέθης" βλέπω ( "Matin d `ivresse"...). Επειδή όμως έβαλες απόσπασμα πάω στα προηγ. ΕΠΕΑ να το δω & αν όντως είναι το "Matin d `ivresse" & επανέρχομαι! Διότι το " Aube" ( "Aυγή") ΔΕΝ είναι!Το ξέρω απ` έξω!

Αν δεν επανέλθω σημαίνει πως δεν βρήκα τίποτε & σας καληνυχτίζω από τούδε ,διότι άφησα αναπάντητα σχόλια σε ένα από τα μπλογκς μου...& πού να ανοίξω και το τρίτο που σκέφτομαι!

Αυτό το αναγγέλλω από δω σε πανελλήνια "πρώτη"! Μέριλ, μάλλον εζήλωσα την δόξαν σου !

akb8862 είπε...

Αγαπητέ Ρητέρν...Το χα ψυχανεμιστεί πως από "Εκλάμψεις" δεν είναι ,αλλά την πάτησα & γω. ούτε από το "Μεθυσμένο καράβι" είναι!

Μόλις το γκούκλιασα με εισαγωγικά & είδα πως είναι από το "Une saison en enfer" !

ΕΔΩ.

Αν δεν το βρείτε στο Μαγικό κουτί...δεν θα μπορέσω γρήγορα να μεταφράσω έναν ογκόλιθο επιπέδου Ρεμπό! ΙΣΩΣ πολύ αργότερα.

Εκείνο που με παρηγορεί είναι ότι θυμάμαι πολύ καλά λατινικά ( 19,5 χτύπησα στις Πανελλήνιες!)& θα με βοηθήσει πολύ στο να το μεταφράσω ΑΝ & ΟΠΟΤΕ μια μετάφραση που δίνει το συγκεκριμένο σάιτ στα ισπανικά! Καθότι πρωτίστως κατανοώ ιταλικά κατά 95% και σε προφορικό λόγο & σε γραπτό. Τα δε ισπανικά στο γραπτό κυρίως λόγο κατά 95 % ( με μπερδεύουν προφορικά τα "χ" & τα "Θ" τους) άσχετα αν δεν μιλώ τις γλώσσες. Τώρα αν βρω & αγγλική μετάφρασή του θα με βοηθούσε έτι περισσότερο...

Οι λέξεις που έχει το κείμενο είναι απλούστατες & τώρα στο πόδι μπορώ να το μεταφράσω αλλά ΔΕΝ το αποτολμώ για ένα τέτοιο Ιερό Τέρας.

Αν το βρείτε στο Μαγικό Κουτί θα μου λύσετε τα χέρια!

Πάω στα μπλογκια μου!

Φιλιά!

onlysand είπε...

ΑΛΕΞ

ξέρεις τι νομίζω; εσύ, βρε ...25άρη, θέλεις να ...κολαστείς με το ζόρι : πού την είδες τη σάρκα; μπεζ φουστίτσα είναι, καλέ!...

focus, focus!... ;)

Άσε την Καστά και κάνε κόπι/πέιστ: περιμένουμε τη μετάφραση του Ασλάνογλου - αφού είναι από τις 'Εκλάμψεις'

Καλά, κι εμένα, κατά καιρούς, δεν μ' αφήνει να μπω στα σχόλια (π.χ. σ' εσένα, στην Αριάδνη κ.λπ.)
Πιο ανησυχητικό βρίσκω, όλο αυτό το 'επεισόδιο' με ατομ και ρημπούτ - τι είν' αυτά, βρε παιδιά;!...

onlysand είπε...

ΑΛΕΞ

μερικώς 'τα παίρνω πίσω' - αφού είναι από το "Μια Εποχή στην Κόλαση" - ναι, κι εγώ βρήκα όλο το ποίημα, γι' αυτό ξεχάστηκα με τη σελίδα των σχολίων ανοιχτή και δεν είδα εγκαιρως το δικό σου

μποννουί, λοιπόν, και ό,τι ήθελε προκύψει, περιμένουμε τα φώτα σας !

onlysand είπε...

@ ΝΤΙΝΟΥΛΙ

αχ, το κακό είναι, λουλουδάκι, ότι διεθνής κατακραυγή υπάρχει (των λαών βέβαια, ποιος τους ακούει ) - σκέψου πόσο βαρήκοα είναι τα παχύδερμα...

@ My RETURN

όπως πάντα τόσο ορθοφρόνως και ταυτοχρόνως αισθηματικώς ομιλείς! (Σεζάν)

Ναι, έχουμε την τύχη να μας φωτίζει η Ερμία με συναρπαστικές και ανάγλυφες ιστορίες περί την Τέχνη - της Ζωγραφικής ιδιαίτερα :)

akb8862 είπε...

Εγώ πάντως Νανά ...διαβλέπω το μπούτι να αχνοφαίνεται! Μάλλον γι `αυτό έκανε ρημπουτ ο Η/Υ μου !!!

Λες να βγάζουν πουλακια τα μάτια μου!

Να αποφανθούν οι κύριοι ! Φαίνεται ή δεν φαίνεται το μπουτι!

Καστά &τα μυαλά στα κάγκελα! Και τσιου τσιου σαν δεκαοχτούρα!

Κύριοι ,μήπως κάνω λάθος????


Γεια!

Ανώνυμος είπε...

"κι ακόμα να ξυπνήσουμε για να
ονειρευτούμε"

Η φωτογραφία της ανάρτησης "μαχαίρι" στη συνείδησή μας που κοιμάται,κατ' ουσίαν αμέριμνη και εφησυχασμένη..

Δυστυχώς ,και το χαμόγελο λιγόστεψε.

Δυνατός ο στίχος,Νανά,πόσο ακόμα άραγε..

Καλή μας μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Δεκαπέντε μέρες από την έναρξη της πιο πρόσφατης θηριωδίας των ισραηλινών με τις πλάτες, βεβαίως βεβαίως,...
Μόλις ακούω για τα τελευταία θύματα : νεκρά και τα 8 μέλη μιας οικογένειας - από 3 ετών, όλοι τρομοκράτες!

Το αίμα επί των κεφαλών αυτών, τα όνειρά μας οι εφιάλτες τους!
Έχω κουραστεί από την αδιαφορία των απανταχού κυβερνήσεων!

και τα ποιήματα κόντρα στους ανάλγητους καιρούς : ξυπνήστε επιτέλους να ονειρευτούμε !

Νανά, εξαίσιο !

ερμία είπε...

καλησπέρα αγαπητά πλάσματα :-)
να παραδεχτώ πως δεν αντέχω να βλέπω τις φωτογραφίες απο τον τόπο που εγκληματούν οι κυβερνώντες στο ισραήλ και όσοι τούς στηρίζουν.κλείνω τα μάτια-δεν τις σηκώνει το μυαλό μου.και κάθε φορά που βλέπω παρόμοιες απο όποιο μέρος τού κόσμου πέφτει θύμα συμφερόντων.δεν αποστρέφω τη σκέψη-με πονούν και με εξεγείρουν.
και το ποίημά σου,Νανά,πιάνει και ταρακουνάει.με κάθε ευκαιρία θαυμάζω τη σκέψη σου και την έκφρασή της!

δεν χρειάζεστε βοήθεια για τον Σεζάν-τέλεια τα κουβεντιάσατε (αλλά χαίρομαι που με σκεφτήκατε :-) )
οι πρόδρομοι-ας πούμε τού Σεζαν-οι ιμπρεσιονιστές,αντιμετώπισαν τον κόσμο υποκειμενικά.σα να λέμε,μέσα απο τις αισθήσεις και μέσω διαφορετικών φωτισμών και οπτικής γωνίας.για παράδειγμα, ο Μονέ είχε φτιάξει καμμιά δεκαπενταριά εκδοχές τού ίδιου τοπίου αλλά με διαφορετικό φωτισμό απο την αρχή τής μέρας μέχρι να χαθεί το φως..
ο Σεζάν ήθελε να βγάλει απο το παμπλό του αυτή τη μεταβλητή επιφάνεια τών πραγμάτων και να φτάσει στην αμετάβλητη πραγματικότητα που δεν θα έχει σχέση με τη μεταβλητότητα τών αισθήσεων.
και δεν υπήρχε κάποιος πριν απ αυτόν να θελήσει να δει τον κόσμο αντικειμενικά (και στην ελληνική τέχνη αλλά και στην αναγέννηση υπήρξαν περίοδοι στην ευρώπη με στόχο να παρασταθεί ο κόσμος όπως ακριβώς ήταν,όμως πάντα μεσολαβούσε η ερμηνευτική επέμβαση.ο κάθε καλλιτέχνης μπορούσε να επικεντρωθεί για παράδειγμα σε ένα αντικείμενο-πρόσωπο,σώμα ή πράγμα-αλλά πάντα εφανιζόταν το πρόβλημα τής θέσης του μέσα στον χώρο αλλά και τής σταθερότητάς του ανάλογα με τη πηγή τού φωτός)
Πριν τον Σεζάν-όπως διάβαζα πρόσφατα σε μιά ανάλυση για το έγο του-όταν κάποιος καλλιτέχνης αντιμετώπιζε τέτοια προβλήματα κατέφευγε σε λειτουργίες ξένες προς την όραση-στη φαντασία του ή στη νόησή του γιά να μπορελι να τοποθετήσει το "αντικείμενό" του στο σχώρο με ακρίβεια.Η προοπτική δηλαδή,για να μην είναι δισδιάστατος ο χώρος-δεν φτάνει για να μάς φτιάξει την αίσθηση τής πραγματικότητας..
και ενώ δεν ήταν επαναστάτης σαν ιδιοσυγκρασία,ο Σεζάν,η δουλειά του ήταν επαναστατική για την εξέλιξη τής τέχνης.Γθά να περιγράψει ο ίδιος τη ματιά του,χρησιμοποιούσε δυό λέξεις:"πραγμάτωση"(realisation) και "μετατονισμός"(modulation).Πραγματώνω,σημαίνει δίνω ζωή,και μετατονίζω,σημαίνει προσαρμόζω ένα υλικό-το χρώμα-σ΄ένα ορισμένο τόνο ή ένταση.
πιό απλά,πρώτα επιλέγει το θέμα του-είτε πρόκειται για τοπίο είτε ανθρώπινη φιγούρα-κι ύστερα δίνει ζωή στην οπτική αντίληψη χωρίς να στραφεί πιό πέρα απο την υλική υπόσταση τού θέματός του.
οι ιμπρεσιονιστές πριν τον Σεζάν δεν μπορούσαν να "πραγματώσουν" το θέμα τους χωρίς τις προσωπικές "εντυπώσεις" τους,κι ο ίδιος πίστευε πως οι μεγάλοι δάσκαλοι τής τέχνης είχαν αφήσει τεράστια σε σημασία έργα,"θυσιάζοντας την πραγματικότητα στην ένταση τής οπτικής εικόνας"..Εκείνος επέμενε πως η ανθρώπινη αντίληψωη είναι εκ φύσεως συγκεχυμένη.
αν και οι ιμπρεσιονιστές είχαν "καθαρίσει" το χρώμα απαλλάσσοντάς το απο τη "καφέ σάλτσα" (το κιαροσκούρο :-P )o Σεζάν κατέληξε πως για να είναι ένας πίνακας σταθερός-πραγματικός,εξαρτάται απο το πώς οικοδομείται.Κομμάτιασε μιά χρωματική ζώνη σε ψηφίδες-"χρωματιστές ξεχωριστές ψηφίδες".Μετά το 1880 όλα τα έργα του έχουν τέτοια μωσαϊκή δομή.
ο ίδιος τη μέθοδο την ονομάζει "καλή μέθοδο κατασκευής".
δεν υπήρξε ζωγράφος μετέπειτα που να μην επηρεαστει απο κάποιο στοιχείο τής τέχνης ή τής τεχνικής του.στη περίπτωση τών κυβιστών,η επίδραση που βλέπουν οι μετέπειτα να υπάρχει μάλλον προέρχεται απο την παρεξήγηση κάποιοων χαρακτηριστών τών έργων του..
πρόθεση τού Σεζάν ήταν να δημιουργήσει τάξη στη τέχνη,βλέπετε.
που να αντιστοιχεί στη τάξη τής φύσης,και ανεξάρτηση απο προσωπικά συναισθήματα και βιώματα.Λίγο λίγο,έγινε πεπόιθηση οτι η τάξη στη τέχνη που αντιστοιχεί όμως στη τάξη τής φύσης,έχει και ζωή και λογική,αρκεί τα συγκεκρινένα συναισθήματα τού καλλιτέχνη να ξετυλίγονται σε μιά εσωτερική αλλά ξεκάθαρη τάξη..
κι όσο κι αν μιλάμε γιά τάξη,αυτή ήταν η αρχή για την απελευθέρωση απο δεσμά τεχνικών και φωτοσκιάσεων που "έδεναν" το μυαλό καλλιτεχνών απ όλο τον κόσμο..
(αν δεν βαριέστε,παρακολουθείστε τις πινελιές του στα έργα του μετα τα 1880)
συγχωρείστε μου το μέγεθος τού μηνύματος-ξεχνάω να βάλω τελεία
:-)

akb8862 είπε...

Ερμία & όλοι οι φίλοι σας ευχαριστώ. Θέλω πολλά να πω...

Ερμία θα σε διαβάσω ...μα τώρα πονάω πάρα πολύ & θέλω να σωπάσω. Ο λόγος του πόνου μου που θα μείνει βουβός είναι στο πρώτο μου μπλογκ στα σχόλια στο τελευταίο ποστ.

Συμμερίζομαι τον πόνο όλων σας & πονώ & γω για το μακελειό στον κόσμο μας κάτι λέω στο 2ο μπλογκ μου στο τελευταίο μου ποστ με σχόλια. Το λέω στα σχόλια.

Θα ξανάρθω. Δεν ξέρω πότε. Μα δεν σας ξεχνώ για όσο θέλω να να "λείψω".

Σας φιλώ. Νανά να σαι καλά. Εσένα φιλώ πρώτη πεφιλημένη αδελφή ψυχή!

Να στε καλά , κοιτάτε μόνο!

akb8862 είπε...

" Πέτρα, όμως καρδιά" !

Ένας τίτλος που τα λέει όλα.

Αυτό ήθελα να πω και γω και να αιτιολογήσω και κάποια που είπα εδώ για να μην νομίσουν όσοι με διαβάζουν ότι μου στριψε κιόλας.

Τα χω τετρακόσια! Το μόνο σίγουρο!

Να σου πω Νανά πως διάβασα και παρακάτω από τον τίτλο του ποστ σου θα ναι ψέματα!Είμαι κουρασμένος... Εγώ ερχόμουν εδώ να πω πως πρέπει να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα ! Και ω του θαύματος ! Ήρθε ο τίτλος σου και μόνο
να με διορθώσει και έχεις δίκιο :

" Πέτρα, όμως καρδιά" !

Ο κόσμος μας είναι στυγνά ΝΑΤΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΟΣ. Όχι ρεαλιστικός. Όσοι έχουν διαβάσει Στ-Ε-νταλ( Παράκληση: όλη η Ελλάδα έχει παραποιήσει τη σωστή προφορά του ονόματος τούτου του συγγραφέα. ΔΕΝ λέγεται Σταντάλ αλλά ΣΤΕΝΤΑΛ): "Le rouge et le noir" & Μπαλζακ επίσης ξέρουν πως ο ρεαλισμός έχει μέσα του άφθονο ρομαντισμό. Το ρεύμα αυτό λειτούργησε συμπληρωματικά προς τον ρομαντισμό. Δεν τον πολέμησε.

Όμως στο καθημερινό σφαγείο & στο διεθνές χασάπικο που ζούμε μόνο σφαγμένο κρέας βλέπουμε,αλλά και άλλου είδους κρέας ωμό. Της γύμνιας της ανελέητης! Για αυτό εμάς τους άνδρες, που λειτουργούμε πολύ οπτικά ΔΕΝ μας σκανδαλίζει πλέον το εντελώς γυμνό. Μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Μας αρέσει περισσότερο αυτό που είναι πολύ διακριτικό και αφήνει κάτι να αχνοφαίνεται για να το γδύσουμε οι ίδιοι με τα μάτια μας, όχι να μας γδυθεί από μόνο του...

Αυτή είναι η απάντησή μου για όσα είπα εδώ για τη φωτογραφία & για όποιον ίσως δεν κατάλαβε τι ήθελα να πω...

Το διεθνές σφαγείο από τότε που κατάλαβα τον κόσμο υπήρχε , υπάρχει & δυστυχώς θα υπάρχει. Εμείς ό,τι και να πούμε μάλλον ανίκανοι είμαστε να αλλάξουμε τούτον τον στυγνό νατουραλισμό...

Γι`αυτό η καρδιά μας ας γίνει πέτρα ,να μην πονά τόσο...μα όπως το λέει η Νανά. Να παραμένει & καρδιά όμως...Πόσο δύσκολο είναι.

Ερμία, δίαβασα τώρα το υπέροχο σχόλιο σου! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Υποκλίνομαι σε όσα λες. Μάλιστα το κάνω κόπυ- πέιστ για να το ξαναδιαβάσω. Σε ευχαριστώ και πάλι.

Καλημέρα & πολλά φιλιά στην αμμοφλοίσβια σύναξή μας. Νανά, περαστικούλια και πάλι.

onlysand είπε...

Καλημέρα, αγαπητά πλάσματα
(που λέει και το Ερμάκι:)

δεν είχα ετοιμάσει καινούργια 'έπεα', επειδή είχα ξεχάσει ότι θ' 'ανέβαινε' η "Πέτρα..." - 'παράπλευρες απώλειες' του φοβερού και τρομερού κρυολογήματος; (ναι, 'τράβηξε' πολύ, Αριάδνη, γιατί το ...περιφρόνησα! ;)

Τόσο τις απαντήσεις στον καθένα σας, όσο και το τελευταίο σου 'σχόλιο', Άλεξ (αν και αναφερόμενο μόνο στον τίτλο), θα προσπαθήσω να τα ποστάρω εντός της ημέρας στα σημερινά 'έπεα'

Ν' αντέχει πάντα ο ήλιος στις ψυχές μας, όμορφη Κυριακή σε όλους τους συνταξιδιώτες :)